• Moderne eilandkeuken in huislijke sferen
    • Plezier hebben met koken en bakken

Koken met kinderen

Koken met kinderen

Kinderen willen graag helpen in de keuken. Het is erg leuk om ze bij het koken en bakken te betrekken. Koken helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Kinderen die een recept willen maken zullen het recept goed moeten lezen. Koken kan dus ook goed zijn voor hun leesvaardigheid. Het is  ook goed voor de eigenwaarde van een kind. Ze willen het zo goed mogelijk doen.
Kortom: koken is een gezellige manier om vaardigheden te leren.

Wij hebben leuke gerechten voor kinderen uitgezocht die we in onze keuken samen gaan maken. Heeft uw kind een allergie ?
Geen nood. Daar houden wij zeker rekening mee.

 

Hierbij enkele voorbeelden welke activiteiten er onder andere met de kinderen in de keuken plaats vindt:

Bladerdeeg hapjes maken
De kinderen krijgen plakjes bladerdeeg, deze snijden ze in 2 of 3 stroken.
De kinderen rollen een knakworstje in het bladerdeeg.
Daarna strijken de kinderen er ei over met een kwastje.
Als de hapjes klaar zijn, leggen ze deze op de bakplaat.
De begeleider legt de bakplaat in de oven (ong 15  min op 200 graden).
Hierna is het smikkelen geblazen.

Appelflapjes maken
Alle kinderen krijgen een afgeschilde appel en een (bot) mes en bordje
Met behulp van de leidsters wordt eerst de appel in plakjes gesneden, en daarna snijden de kinderen het in kleine stukjes.
Alle stukjes appel worden dan gezamelijk in een schaal gedaan.
De kinderen mogen hier suiker en kaneel aan toe voegen.
Daarna krijgen de kinderen een bord en velletjes bladerdeeg.
Voor kleinere appelflappjes worden deze eventueel in tweeën gesneden.
De kinderen mogen de velletjes bladerdeeg vullen met de appelmengsel.
Daarna worden deze met hulp van de leidsters dicht gevouwen en mogen ze bestreken worden met ei en eventueel wat suiker
De leidsters stoppen de appelflappen daarna in de voorverwarmde oven.
Afhankelijk van de grootte zal het ongeveer 25 minuten duren op 190 graden, alvorens er lekker gesmuld kan worden.

Dit artikel hoort bij het project:
Beezonder
maandag, februari 23, 2015 - 15:39

WIJ ZIJN BLIJ MET ONZE SPONSOREN DIE ONS WERK MOGELIJK MAKEN